Racecamper RC 910

910bil1v

910bil2vDe stora och rymliga lastutrymmen som finns under bilen kommer du enkelt åt genom lastluckorna som finns runt om. Elverk monterar vi under bilen i en vattentät rostfri låda och vattentankar för dricks- och spillvatten monterar vi mellan inner- och yttergolv för att de skall var fria från frostrisk.

910bil3vTrappan till bodelen är elektrisk och du fäller ut den med en knapp inifrån, vid dörren. När du startar motorn fälls trappan in automatiskt om du glömt att stänga den från manöverpanelen. Trappstegen är integrerade i karossen och döljs helt i infällt läge.

910bil2h

Racecamper RC 910 är en ny modell byggd på Iveco Daily 6,5 tons chassi med Ivecos längsta hjulbas. Chassit har luftfjädring och tvillinghjul. Den total längden är 9,1 meter och bredden är totalt 2,42 m utvändigt.
Skåpet är, precis som våra andra modeller, byggt av så kallad sandwichtyp. Två glasfiberarmerade plastlaminat med en polyuretankärna för bästa isoleringsförmåga. Väggar och tak är 40 mm tjocka och golvet är 55 mm och förstärkt.
Lister och kjolar har på den här modellen fått en nyare och modernare utformning. Alkoven har vi gjort i en rundare form för att minska luftmotståndet. Den här bilen kan du få byggd på ett sådant sätt att den blir registerad som Personbilsklass II, innebärande att du får köra den på B-kort.
Den här modellen är byggd lika robust och slittålig som Racecamper SE 770. För att vara så pass stor är den förhållandevis lätt. Den smarta konstruktionen gör att bilen får en lastkapacitet på ända upp till drygt ett ton.

Utrustad med Ivecos 180 hk urstarka diesel som har ett vridmoment som en stor lastbil känns det här ekipaget som att köra en lätt lastbil på gränsen till personbil. Förvånansvärt smidig trots sin storlek.

Vill du ha tält och markis monterar vi gärna samma som på RC 1000

910bil1hBakstammen på den här modellen är integrerad med karossen och bilens ”sidokjolar” och hjulkanter. Nedtill har vi fällt in Iveco Daily högstående originalbelysning och upptill monterar vi 6 st bak/bromsljus. Du kan även välja till backkamera med färgmonitor.